Nyheter

Älska Norrland 2018

Kära Norrlandsvänner,

Välkommen till ÄLSKA NORRLAND i Örnsköldsvik den 21-23 augusti 2018.

ÄLSKA NORRLAND är en arbetskonferens med fokus på strategiska samtal om Guds rike. Vi vill inte bara prata utan även jobba framåt och ta steg tillsammans med Jesus för Norrland och Guds rike. I år har vi glädjen att ha Daniel Alm med oss under konferensen. Daniel kommer predika men även delta i våra samtal och samlingar i övrigt.

Följande frågor kommer upp till samtal och bearbetning.

 1. Lemmar varandra till tjänst, hur samverkar vi som församlingar för Norrlands bästa? Roland Pettersson, Jörgen Fahlstedt och Andreas Ardenfors delar goda exempel på samverkan mellan församlingar och utmanar oss att tänka större och tillsammans för församlingarnas skull och för att fler människor skall nås av evangelium.
 2. Hur leder man till/i tillväxt? Daniel Alm har sett hur församlingen i Västerås har vuxit under hans ledarskap och hur även mindre församlingar anslutit sig till gemenskapen och blivit en del av arbetet. Hur kan vi lära av det?
 3. Lappis och Unite – Avstämning och planering inför kommande konferenser.
 4. Processgruppstid i nätverket för Pingst Pastor. Gemenskap i smågrupper.

Inbjudna: Föreståndare, pastorer, församlingsmedarbetare eller församlingsledare. Av platsskäl finns begränsningar i hur många vi kan ta emot så anmäl dig snabbt.

Plats: Aggön. Lägergård vid havet strax norr om Örnsköldsvik. Möjlighet för att ställa upp egen husvagn eller husbil finns. Kostnad för el ingår i priset.

Tid: Incheckning tis 21 aug mellan 10-12 och vi avslutar med lunch på tor 23 aug.

Pris: 550 kr per person inkl mat och boende.

Anmälan: Gå in på www.pingst-ovik.se och anmäl dig där.

Kom förberedda, fundera kring frågeställningarna hemma och var med och bidra i samtalet och arbetet på konferensen.

Varmt välkomna till sköna Örnsköldsvik!

Stefan Beimark
Föreståndare
Pingstkyrkan Örnsköldsvik

Bra Bibelöversättning på Farsi

Den Bibelöversättning på persiska (Farsi/Dari) som vi rekommenderar är “New Millennium Version”. Den produceras av Elam Ministries och finns att läsa online på www.bible.com

DVD med Bibelundervisning på Farsi

Nu kan ni som församling beställa Bibelundervisningen på Farsi/Dari från Lappis! Materialet är perfekt för afghanska och iranska nykristna. Undervisningen är uppdelad på tre DVD:er: 1) Bibelns grunder, 2) Vem är Jesus och 3) Jesus och brödsbrytelsen.

Gå in på den här sidan och skicka din beställning: Active Vision.

OBS! Endast för församlingar. Materialet får endast användas i kyrkan i utbildningssyfte och får ej kopieras av sekretess- och säkerhets skäl för inblandade personer. Detsamma gäller att lägga ut informationen på sociala medier.

Boken “Språk Förenar” – Lär dig dari, tigrinja eller arabiska

Halet chetori? – Kamej allaka? – Kifak? – Hur mår du?

Boken “Språk Förenar” av Andreas Nilsson är guld värd för dig som gillar språk och människor. Speciellt om du möter invandrare och vill komma närmre dem. Att kunna några ord på deras modersmål blir en ovärderlig nyckel för dig. Boken är skriven busenkelt så att alla ska kunna förstå. Även om du inte ens behärskar engelska! Våga testa! Att köpa denna bok kan vara steget in i en helt ny värld.

Köp boken här: Adlibris

Bibelkurs på Farsi


Det här resursmaterialet är framtaget för att hjälpa den som har kommit till tro på Jesus Kristus som Herre och Frälsare. Materialet har använts framgångsrikt under flera år i Smyrnakyrkan Göteborg bland engelsktalande och farsitalande människor.

Materialet är långt ifrån fullständigt, men skall kunna vara ett redskap för dig att hjälpa den som är Farsitalande att förstå vad vi som kristna tror på.

Lektionerna finns på engelska och farsi. Det är inte nödvändigt att man använder sig av alla lektioner och inte heller den ordningen som de är presenterade på. Det finns alltså en stor flexibilitet i hur du kan använda dig av resursmaterialet.

Viktigast är dock att du inte enbart överlämnar materialet till någon som är ny i tron, utan att det finns någon samtalsperson att bolla sina funderingar med.

Vi önskar dig Guds välsignelse i det utmanande arbete det är att leda människor in i en djupare relation med Jesus och förståelse av vad vår tro handlar om.

Här kan du ladda hem Bibelkursen Building Firm Foundations på Farsi och engelska. Kursen innehåller 37 lektioner med ämnen såsom:

 • Who is God?
 • Who is Jesus?
 • Who is the Holy Spirit?
 • What about the Bible?
 • Water Baptism
 • Baptism of the Holy Spirit
 • Prayer & Fasting
 • Sharing the Gospel
 • Marriage & Family
 • The Church
 • Spiritual Gifts
 • Och mycket, mycket mer!

Persisk dag i Junsele 19 aug

Lördagen den 19/8 är du välkommen till en kristen konferensdag för dari- och persisktalande i Filadelfia Junsele. Vi börjar 10:00 och kommer att sluta vid 16:00.

Anmälan sker senast 10/8 till 073-551 53 79. Vi önskar att en anmälan ska ske församlingsvis, alltså att en ledare för församlingen anmäler alla deltagare. Den lokala församlingen ansvarar också för att deltagarna tar sig till Junsele, eftersom det inte går några bussar på lördagar.

Under dagen kommer bland annat Jan Nazari från Norge och Fawad Amiri från Bollstabruk att medverka.

Med vänliga hälsningar,
Abdulwahid Sadiqi

The King på Farsi

The King är en modern illustrerad version av Markusevangeliet i serie-form på Farsi. Materialet går att beställa och/eller läsa gratis på Mediaserve’s hemsida.

Stipendium för nysatsningar/pionjära initiativ i Norrland

Torsdag 6 juli kl 19:00 i samband med kvällsgudtjänsten på Lappis delar vi ut stipendier för nysatsningar/pionjära inititiativ i Norrland. Det är dels ett personligt stipendium till någon enskild, dels till någon församling.

Vi tar gärna emot tips på någon person/församling från dig! Kontakta Lennart Holmner, Pingstkyrkan Umeå.

Älska Norrland 22-24 aug

Välkommen till Älska Norrland 22-24 augusti, lunch till lunch. Älska Norrland är en arbetskonferens för Norrlands pingstförsamlingar och alla pastorer och församlingsledare är inbjudna.

Lappis Äldstemöte 8 juli

Den 8 juli klockan 14:00-16:30 är du som är pastor eller församlingsledare välkommen till Lapplandsveckan på Sveriges största äldstemöte! Vi möts för att söka Gud och tänka framåt för Guds rike i Norrland. Gör vad ni kan för att vara med från er församling!