Älska Norrlands-fonden

dsc_0365

Nomineringar till Stipendier för Älska Norrlandsfonden

Var med och nominera en församling eller en person som du anser vara lämplig.

Nominering kan ske i två kategorier:

  1. Församling – En församling som jobbar med församlingsplantering, evangelisation eller på ett tydligt sätt förnyat sig själv.
  2. Person – En eldsjäl som jobbar med att församlingsplantering, evangelisation eller står i nyskapande verksamhet i etablerad församling.

Älska Norrlands-fonden är en insamlingsfond som vill uppmuntra till evangelisation, församlingsplantering och pionjärsatsningar m.m. Fonden delar ut ett stipendium för att lyfta fram och uppmuntra goda insatser som görs idag. De delas ut till en församling och en enskild person på Lapplandsveckan varje år. Dessutom kan församlingar söka pengar från fonden för att få hjälp att finansiera pionjärsatsningar och församlingsförnyelse.

Vi vill förnya pionjärandan i Norrland och vill därför uppmuntra församlingar och personer som lägger ned tid och pengar för att kunna starta upp nya församlingar. Vi tror att fler människor behöver få höra om Jesus och då tror vi på fler församlingar som är verksamma.

Nominera en person och/eller en församling som du skulle vilja uppmuntra och lyfta upp som goda exempel på detta. Du gör det enklast genom att skicka in namn på personen och/eller församlingen och förklara varför du tycker att just den personen/församlingen ska få ett stipendium från Älska Norrlandsfonden. Glöm inte att lämna ditt namn och kontaktuppgifter om vi skulle behöva ringa upp för att få reda på mer.

Skicka din nominering till:

helena.jakobsson@pingst-ovik.se

Vill du vara med och bidra till att Norrland har både nya och gamla levande och sunda församlingar? Var med och skänk pengar till Älska Norrlandsfonden så vi kan hjälpa i vår tur. Du kan sätta in på plusgirokonto: 72 80 11-8 eller till Älska Norrlands eget Swish: 123 544 67 86.

Tidigare stipendiater:

2024

Sofia Carlsson i Sveg och Pingst Kramfors

2023

Eva och Reinhold von Ammon i Åsele och Pingstkyrkan Luleå

2022

Johanna Almström i Tärnaby och Pingstkyrkan Arvidsjaur

2019

Lars-Ivar Nilsson i Sveg och Skellefteå Pingst

2018

Klas-Gunnar Axelsson i Överkalix och Timrå Pingst

2017

Olof Holmgren i Undersåker och Centrumkyrkan Bjästa

2016

Peter Willhelmson i Strömsund och Christ Church i Umeå

2015

Sara Frimodig i Hammarstrand och Fjällkyrkan i Kiruna