Bibelskola Online

Bibelskola Online

Nu startar det!

Bibelskola Online för tonåringar och uppåt.

Visionen bakom detta är att våra tonåringar ska inspireras att läsa Bibeln och få en längtan att fördjupa sig i den.

Vi har församlingar som har stora tonårsgrupper med ungdomspastor och så har vi församlingar med enstaka unga och dessutom kanske ingen pastor alls. Kanske inte ens ett ungdomsarbete.

Vi vill ge varje tonåring chans att lära känna fler kristna i Norrland.

Därför har Älska Norrland skapat denna möjlighet.

Vi startar den 28 september och kör varannan onsdag kl 20.00 till ca 21.00 under udda veckor.

Välkomna till en härlig mötesplats där du får fördjupning i Bibeln och lär känna nya tonåringar.

Ledningsgruppen är: Roland Pettersson, Daniel Wendefors, Pontus Perstrand, Joacim Örnberg , Elias Nestander och Johanna Svensson.

Instruktioner

Om du vill vara med på Bibelskola Online klickar du här för att anmäla dig via formuläret. När du gjort det kommer vi att skicka ut ett mail till dig med en länk till en discordkanal.

Vad är discord? Discord är en plattform som många ungdomar använder för att prata med varandra till exempel när man spelar spel, men vi tycker att det är ett bra verktyg även för en bibelskola eftersom det tillåter text, samtal, man kan dela bilder och videor, samt att man kan även använda plattformen för att prata även när vi inte har officiella samlingar, till exempel om man bara vill hänga och umgås.

Hur gör man då?

Om du använder dator (Rekommenderas): Gå in på hemsidan www.discord.com och klicka på ”Ladda ned för Windows” (eller om du använder mac, så kommer det att stå ”Ladda ned för Mac”). Sedan klickar du på den filen du just laddat ned.

Installera programmet och skapa ett konto på Discord.

Efter att du skapat ett konto, följer du länken du fått i mailet, så kommer du att föras vidare till vår discordkanal. Där finns textkanaler där man kan skriva, men också röstkanaler där man kan prata eller ha videosamtal precis som Zoom eller Teams eller Google Meet.

Om du använder telefon: Gå in på Appstore eller Playstore, beroende på om du använder Android eller Iphone. Sök rätt på Discord appen, ladda hem den, skapa ett konto på Discord, följ sedan länken du fått i mailen och då borde du ha tillgång till vår discordkanal.

Det är inte så krångligt som det låter. Vi hoppas att du hittar oss! Har du problem eller behöver hjälp med något så är du välkommen att skriva till Pontus Perstrand (pontus.pingstoverhornas@gmail.com)

Christian Mölk