Integration på Lappis 2017

Integration på Lappis 2017

På Lapplandsveckan 2017 kommer vi att skapa nya mötesplatser för två språkgrupper: farsi/dari och arabiska. Under tisdag till torsdag (4–6 juli) kommer vi att erbjuda möjligheten för dessa språkgrupper att på förmiddag och eftermiddag möta trosfränder från sitt eget land, samt få undervisning på sitt eget språk. Så om ni har frälsta afghaner/iranier och araber i er församling, prata med dem och berätta om denna möjlighet att få vara med på Lappis, samt hör av er till oss så tar även vi kontakt med dem på deras eget språk.

Bjud också gärna med personer som ännu inte tagit emot Jesus, men som är intresserade av kristen tro. Men var noga med att dessa är pålitliga personer med ett genuint intresse av kristen tro. Eftersom det också finns en hotbild mot personer som lämnat islam är det viktigt att de som kommer till Lappis kan känna sig trygga.

Det är integrationsrådets rekommendation att varje församling ansvarar för att sina medlemmar får hjälp med:

  • Transport t/r (förslagsvis åka med andra medlemmar som också ska till Lappis)
  • Boende (sovsal, tält, husvagn, etc.)
  • Sovsäck
  • Liggunderlag
  • En matbiljett per dag (50 kr per person/dag som betalas till kontaktpersonen på plats)

Just nu finns det ett litet antal platser lediga i sovsalar. När ni anmäler era språkgrupper till kontaktpersonen kan ni fråga om det finns plats kvar:

Vi rekommenderar även att ni tar upp detta i er styrelse och avsätter en rimlig budget för att hjälpa era afghaner, iranier och araber att få vara med om dessa nya mötesplatser på Lappis!

Christian Mölk