Kreativitet i Vrigstad

Kreativitet i Vrigstad

s6-7-joystick1-1024x683I Pingstkyrkan i Vrigstad fick bidrag från SST (Nämnden för statens stöd till trossamfund), och med hjälp av dessa pengar har man bl.a. köpt garn, tyger och läromedel för att hjälpa asylsökande.

I somras köpte man också in fiskekort och metspön eftersom det finns gott om vattendrag i samhället och många av flyktingarna var intresserade av fiske. Pengarna räckte också till cykelhjälmar för barn och vuxna samt till att stärka upp ett odlingsprojekt där man försåg samhällets asylboenden med pallkragar, planteringsjord och fröer.
– Vi har anslutit oss till Bilda och fått låna tre symaskiner av dem. Och de är så duktiga alla kvinnor som kommer hit, de syr och stickar och lär sig språket. Det är så fantastiskt att få vara med och lära känna dem. Jag är pensionerad lärare och tycker att det här är jätteroligt, det har blivit veckans höjdpunkt, berättar Gudrun.

Läs mer i tidningen Pingst: “Här finns det integration!

Christian Mölk